Onze projectpartner

Dynamic Teen Company (DTC) werd in 1997 opgericht door Efren Penaflorida Jr en zijn voormalige klasgenoten. Efren Penaflorida Jr is benoemd tot de 2009 CNN Hero van het jaar voor zijn werk om voor kwetsbare kinderen mogelijkheden te creëren om naar school te (blijven) gaan. De programma's van DTC zijn gericht op onderwijs en om het talent en sociale bewustzijn van de (straat) kinderen en jongeren ontwikkelen. De programma's van DTC worden continu uitgebreid naar andere delen van de Filipijnen.

Onderwijs voor straatkinderen en jongeren

Dynamic Teen Company (DTC) werd in 1997 opgericht door Efren Penaflorida Jr. en zijn voormalige klasgenoten. DTC heeft het programma 'Kariton Klasrum' ontwikkeld, elke week worden (straat) kinderen en jongeren uitgenodigd voor een onderwijssessie. Daarnaast heeft DTC drie programma's die er ook volledig opgericht zijn om kinderen en jongeren aan te moedigen om formeel onderwijs te volgen, het plezier in het leren te vergroten en om zorg te dragen dat ze naar school blijven gaan. Alle programma's ondersteunen de kinderen tijdens hun studie en uiteindelijk met het vinden van een baan of met het opzetten van hun eigen bedrijf. DTC ondersteunt ook met het uitdelen van schoolspullen en het aanbieden van begeleiding, maaltijden en gezondheidscontroles aan de kinderen en jongeren in de leeftijd van ongeveer 5 t0 14 jaar oud.


Periode: 1 juli 2015 - 1 juli 2017
Doel: 800 (straat) kinderen en jongeren ondersteunen om formeel onderwijs te volgen en /of ondersteuning te bieden om ervoor te zorgen dat ze naar school blijven gaan. 

 


 

Kesz helpt straatkinderen


"One is never too young to do something"
De Filipijnse Kesz ontving op 13-jarige leeftijd de Internationale Kindervredesprijs
. Op zeer jonge leeftijd leefde Kesz zelf op de straat en op de vuilnisbelt van Cavite City. Nadat hij door een maatschappelijk werker gered werd, besloot Kesz zich in te zetten voor straatkinderen. Hij leert hen over hun rechten en leert hen zichzelf te verzorgen en gezond te blijven.

KidsRights steunt de strijd van Kesz met het toekennen van het Kindervredesprijs projectfonds van €100.000,- aan drie projecten in de Filipijnen die zich inzetten voor straatkinderen.

Rechten van straatkinderen

Wereldwijd leven tientallen miljoenen kinderen op straat, gedwongen door oorzaken als armoede of huiselijk geweld. Kinderen hebben recht op een veilige en beschermde leefomgeving, onder hygiënische omstandigheden en toegang tot onderwijs en gezondheidszorg. Op straat is het gevaarlijk; er is weinig hygiëne en veel geweld en misbruik.

 


Lees hier het KidsRights Report over dit thema
 
KidsRights is trots te mogen werken met haar partners